miércoles, 23 de febrero de 2011

UNED SÉNIOR: Curso " A Cultura Gastronómica en Galicia "

CURSO:
A CULTURA GASTRONOMICA EN GALICIA
PROFESOR:FELIPE-SENÉN LÓPEZ GÓMEZ, Arqueólogo e Museólogo
AULA: Itinerante

FILOSOFÍA DO CURSO: Trátase de repasar os usos e costumes alimentarios, en relación coa produción en Galicia. Clases teóricas e vistas a museos, fábricas, consuntos etnográficos, feiras, centros de producción agraria, marisqueira, cetareas, piscifactorias,.....Intecambio de recetarios tradicionais e particulares.

HISTORIA DA ALIMENTACIÓN
1- OS CAZADORES PREHISTÓRICOS- Visita a Museos Arqueolóxicos
2 - A DOMESTICACION E A AGRICULTURA NO NEOLÍTICO
3- A HISTORIA DA COCIÑA- Visita a xacementos arqueolóxicos
4- ALIMENTOS DE CAMIÑO: A EMPANADA
5- A COMIDA DE FEIRA E ROMERÍA: AS CALDEIRADAS- Visita a feira e romaría
6- O PULPO E OS ARRIEIROS. OS MARISCOS E OS MARISCADORES
7-O ENTROIDO E O AS CARNES
8- COMIDA E PRODUCTOS DOS MOSTEIROS-Visita a un Mosteiro
9- OS POSTRES
10- OS PANS DE GALICIA.. Visita á arquitectura do pan. horreos,muiños, fornos....
11- PRODUCOS QUE DERON NOME A LUGARES
12- BIBLIOGRAFÍA:EMILIA PARDO BAZÁN, CUNQUEIRO, OS NOVÍSIMOS
13 - OS VIÑOS E OS LICORES GALEGOS. VITICULTURA VINICULTURA- Viista a Museo do Viño
14 - COCIÑA TRACICIONAL E NOVA COCIÑA,
15 APORTACIONS E INFLUENCIAS FIORÁNEAS.

Quienes estén interesados que envien un correo a Luis Rodríguez Patiño: parroco.xestoso@hotmail.com

No hay comentarios: